Aktuális

Erre megy el a magyarok pénze

Nem szórja a pénzt felesleges dolgokra, mégsem tud félretenni – így érzi a magyarok több mint fele egy friss felmérés szerint.

A magyarok 56 százaléka érzi úgy, hogy elég komoly megszorításokkal él, azaz egyáltalán nincsenek felesleges kiadásai – a Groupama felmérése szerint. Csak a megkérdezettek negyede, 24 százaléka gondolja azt, hogy ha lemondana felesleges kiadásairól, akkor el tudna kezdeni rendszeresen megtakarítani akár egy jelentősebb összeget. Takarékoskodni pedig – lemondás nélkül – csupán 19 százalék tud. A válaszolók úgy gondolják, ha jobban odafigyelnének a fogyasztási szokásaik megváltoztatására havonta 20 ezer forintot tudnának félretenni.

A családokban a legtöbb pénz lakásfenntartásra és élelmiszerre megy el. A válaszadók szerint a legtöbbet a kis összegű kiadásokon az élelmiszerboltokban, valamint az otthoni háztartási energiával való takarékoskodással lehet megspórolni. A dohányzáson, az öltözködésen, a közlekedésen és a telefonáláson lehetne még spórolni az emberek szerint, de a szerencsejátékokra, a szeszes italokra, a szórakozásra, a szépítkezésre fordított kiadások is csökkenthetők lennének a válaszadók szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top