Aktuális

Tényleg rosszul vezetünk, mi, nők? (X)

Már gyermekkorunk óta mindenhol azt halljuk, hogy a nők nem tudnak vezetni. Első gondolatra azt mondanám, hogy ez egy olyan sztereotípia, melyet a férfiak aggattak ránk, követve a rendőrös vagy a szőke nős általánosításokat. Ám jobban belegondolva, a túlzásnak tűnő kijelentésben bizony van némi igazság…

A legtöbbünknek valóban gondot okoz a parkolás, és lassabban is vezetünk – bár szó, mi szó gyorshajtási bírságunk sincs annyi. Kutatások igazolják, hogy a nők térlátása rosszabb, mint a férfiaké, ezért is parkolunk nehezen. Megfontoltak vagyunk, ezért egy-egy váratlan, hirtelen szituációban is nehezen cselekszünk. Ám, hogy a férfiak lajstromára is írjak valamit, nekik a perifériás látásuk rosszabb, ezért gyakrabban ütköznek oldalról, és merészségük, gyorsaságuk miatt több balesetet okoznak. Ugyanakkor mi nem értjük az autó jelzéseit. Ha kigyullad egy lámpa a műszerfalon, egyből pánikba esünk, és nem tudjuk, mi okozza a zörgő hangokat. Sorolhatnám tovább, hogy ki és miben jobb az autóban, de a biztonságunk szempontjából mindegy, hogy merre billen a mérleg nyelve. A lényeg, hogy aki vezet, az biztonságosan irányítsa a járművet.

Tényleg rosszul vezetünk mi nők?(X)

Neked például van merszed beülni a volán mögé, ha ömlik az eső, vagy havasak az utak? Télen inkább taxival jársz, mint hogy autóba ülj? Ismerős a helyzet? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Ha valaki épp nyári időszakban szerezte a jogosítványát, hogy is tanulhatta volna meg, hogy hogyan viselkedik az autó a csúszós útburkolaton? Hogyan legyünk jobb sofőrök? Hogyan kezeljük a váratlan helyzeteket és a szurkálódó megjegyzéseket? Van erre megoldás?

Tényleg rosszul vezetünk mi nők?(X)

Van! Léteznek már olyan vezetéstechnikai tréningek, ahol többek között a váratlan és szélsőséges környezeti tényezőkre készítenek fel bennünket. A tréningek célja pedig épp az, hogy ha az utakon is ilyen nem várt szituációba keveredünk, már-már tapasztaltan kormányozzuk és fékezzük a járművet, és olyan rutinnal vegyük az akadályokat, melyet férfi autós társaink is megirigyelnek! Ezek a tréningek egyébként nemcsak nekünk, hanem az erősebbik nemnek is hasznára válhatnak, hiszen a viszontagságos körülményekhez ők sincsenek hozzászokva. Már csak egy kérdés maradt: Hol található ilyen tréning?
A Magyar Autóklub újpesti szolgáltatóközpontjában: www.autoklub.hu

Tréningre fel, csajok, nem vagyunk mi rossz sofőrök!

Tényleg rosszul vezetünk, mi, nők? (X)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top