Aktuális

Ámulni fogsz! Ennyibe kerül ma egy jogsi

150 ezer forintból csak ideális esetben lehet kihozni a B kategóriás jogosítványt.

Nem hozott változást az autóvezető-oktatásban az a tavaly nyáron bevezetett újítás, mely szerint a jogosítvány megszerzéséhez nem elég a 30 alkalom, a tanulónak mellette 580 kilométeres keretet is teljesíteni kell. Németh György, a Járművezető-szakoktatók és Képzőszervek Országos Egyesületének elnöke nonszensznek nevezte, hogy bármilyen futásteljesítményt előírjanak egy 50 perces tanórához, miközben a gyakorlati képzés a forgalomban zajlik.

A Kossuth Rádió műsorában a vezetői engedélyek áráról is szó volt, amely kapcsán Stiberné Solymossy Ibolya, aki 30 éve oktató, azt mondta, 150 ezer forintból csak ideális esetben lehet kihozni a B kategóriás jogosítványt, a szokásos költség ennél magasabb.

A szakmai szervezet szerint elképesztő mennyiségű és értelmetlen adminisztrációs kötelezettség nehezíti az oktatók munkáját, illetve csökkenti a képzésre fordítható időt. Tíz éve 7-8 adatot tartalmazott egy vezetési karton, ma ennek körülbelül a nyolcszorosát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top