Aktuális

Ennyit keresnek majd a pedagógusok ősztől

Ismét emelkedik a tanárok bére, az alapfizetések mellett tovább nőnek a pótlékok is.

Szeptembertől újabb 5-12 ezer forinttal emelkedik a pedagógusok bére, a pályakezdők így 165 ezret vihetnek haza, a legidősebb kollégák pedig akár bruttó 300 ezer forint felett kereshetnek a következő tanévben – írja a Magyar Nemzet.

A pedagógus-előmeneteli rendszert szabályozó kormányrendelet alapján ősztől az illetményalap, vagyis a pályakezdő gyakornokok alapfizetése középfokú végzettség esetében bruttó 120 683, főiskolai diplomával 165 749 forint, egyetemi végzettséggel pedig 185 294 forint lesz. Most szeptembertől a főiskolai végzettségű pedagógusok 5–10 ezer, az egyetemi diplomával rendelkezők 7–12 ezer forintos bruttó emeléssel számolhatnak a pályán eltöltött évek számától függően.

Az őszi emeléssel a bérkorrekció még mindig nem ér véget, hiszen 2017 szeptemberéig minden tanévkezdéskor újabb ütem következik, amelyet a minimálbér emelése, és az életpálya-fokozatok közti továbblépés menet közben is többször kiegészít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top