Aktuális

Bőrig ázhatnak a Balaton Sound-osok

Záporok, zivatarok vasárnap estig szinte bárhol, bármikor lecsaphatnak. Az előrejelzések szerint felemás időjárás várja a fesztiválra látogatókat.

Csütörtökön eleinte számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délutántól ismét egyre többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Néhol az Északi-középhegység térségében is előfordulhat zivatar, helyenként viharos (70 kilométer/óra feletti) széllökéssel, jégesővel és felhőszakadással. A déli megyékben a zivatarokat 90 kilométer/óra feletti széllökés, és 2 centiméternél nagyobb jég is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között, nyugaton néhol 20 fok alatt alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adtak ki másodfokú, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat, emiatt ezekre a megyékre a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Arról, hogy milyen időre számíthatsz a hét végén (főleg ha a csütörtöktől vasárnapig tartó Balaton Sound fesztiválra készülsz), az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top