Aktuális

Arany- és ezüsteső a kajak-kenu Eb nyitónapján

Kezdésnek csodaszép eredmény! Gratulálunk!

3 arannyal és 3 ezüsttel indítottak sportolóink a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Győzött ezer méteren a kajakos Csipes Tamara, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros, valamint 500-on a női kajak négyes (Vad Ninetta, Kárász Anna, Szabó Gabriella és Kozák Danuta), míg a kenus Vajda Attila, a Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakos duó és a kenu négyes (Kiss Tamás, Vass András, Varga Dávid, Sarudi Pál) második lett, ugyancsak egy kilométeren.

A győztes Vad Ninetta, Kárász Anna, Szabó Gabriella és Kozák Danuta (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén, Fotó: Kovács Tamás/MTI
Az aranyérmes női kajak négyes (b–j): Vad Ninetta, Kárász Anna, Szabó Gabriella és Kozák Danuta
Fotó: Kovács Tamás, MTI

A szombati parakenus döntők során két ezüstöt is szereztek a magyar sportolók: Geri Dániel a V1 LTA 200 m-es versenyben, Rozbora András pedig a K1 200 m-es A fináléban lett második.

A kontinensbajnokság többi döntőjét a vasárnapi zárónapon tartják. Szurkolj te is a képernyő előtt! 9 órakor a 200 m-es középfutamok kezdődnek, 11.50-kor a 200 m-es döntők, 15 órakor a 500 m-es és férfi K-4 1000 m-es döntők, míg 17 órakor a 5000 m-es döntők.

A győztes Csipes Tamara a női kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén, Fotó: Kovács Tamás/MTI
Csipes Tamara a női kajak egyesek 1000 méteres versenyében győzött
Fotó: Kovács Tamás, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top