Aktuális

Lángokban egy Andrássy úti ház teteje – galéria

A kigyulladt épület tetején felújítási munkálatok folytak. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe. Az 1-es metró egyik irányban sem áll meg a Kodály körönd megállónál. Emellett a 105-ös busz terelve közlekedik, nem érinti a Kodály körönd és a Bajza utca megállót.

Teljes terjedelmében ég a tetőszerkezete és legfelső emelete egy budapesti VI. kerületi, az Andrássy út és a Kodály körönd kereszteződésében álló lakóháznak – közölték a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál. Az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták az Andrássy utat, a kisföldalatti nem áll meg a Kodály köröndnél, a 105-ös busz pedig terelve közlekedik.

A négyszintes épület harmadik emelete, több ezer négyzetméternyi terület lángokban áll. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 80 tűzoltó oltja a lángokat. A tetőtérből egy gázpalackot is lehoztak a tűzoltók. A szomszédos épületet a rendőrség üríti ki.

Három könnyű sérültet a helyszínen látnak el.

A rendőrség a korábbi, Kodály körönd és Rózsa utca közötti lezárást kiterjesztette, és az Andrássy utat a Hősök tere és Oktogon között teljes szélességében lezárták.

Félelmetes a látvány, nagy a hőség és hatalmas a füst, rengeteg a bámészkodó ember” – mondta az NLCafé egyik olvasója.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top