Aktuális

Tele lesz hosszú hétvégékkel 2015

Rengeteg extra pihenőnapra számíthatunk.

A kormány nyilvánosságra hozta a 2015-ös hosszú hétvégék listáját. A péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt összesen 7 hosszú hétvégénk lesz. Már most jegyezzétek fel!

Január 2. (péntek) pihenőnap lesz, így az év egy négynapos hosszú hétvégével kezdődik. Cserébe január 17-én (szombaton) dolgozni kell.

A húsvéti és a pünkösdi hétvége háromnapos ünnep lesz, majd május elseje is péntekre esik, így egy újabb háromnapos hétvégét nyerünk.

Augusztus 21. (péntek) extra pihenőnappá alakul, így egy újabb négynapos hosszú hétvége vár ránk. Az augusztus 21-i (pénteki) munkanapot augusztus 8-án (szombaton) kell majd ledolgoznunk.

Október 23. ugyancsak péntekre esik, így ezzel egy háromnapos hétvégét kapunk.

December 24. (csütörtök) szabadnap lesz, így négynapos karácsonyi ünnepekre készüljünk! Cserébe december 12. (szombaton) dolgozhatunk.

Március 15. és november 1. ezúttal vasárnapra esik majd, így ezzel a két ünnepnappal nem nyerünk extra pihenőnapokat.

Ja, és hab a tortán: a 2016-os év (akárcsak a 2015-ös) egyből egy hosszú hétvégével indul, hiszen január 1. péntekre esik.

Forrás: napi.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top