Aktuális

Készüljön az Alföld: hatalmas jégeső jön vasárnap

Vasárnap is tart a viharos, de meleg időjárás. Négy megyére továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Bolond ez a nyár, de ez a dolga.

Vasárnap napközben egyre többfelé zivatarokra lehet számítani. Felhőszakadás bárhol előfordulhat, a szombati számítások szerint a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon és az Északi-középhegység délkeleti lejtőin hullhat. A felhőszakadás miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Somogy megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés adtak ki. Emellett elsősorban az Alföldön van esély egy-egy hevesebb zivatar kialakulására is, amely nagyobb méretű jéggel és 70-80 kilométer/órát meghaladó széllökésekkel járhat. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn és kedden továbbra is lehetnek heves zivatarok, melyeket jégeső, felhőszakadás, illetve viharos széllökések kísérhetnek. Kissé visszaesik a hőmérséklet, de marad a meleg, fülledt idő.
A szerdai nap sem hoz változást, marad a fülledt, meleg, záporokra, zivatarokra hajló idő. A délies szél napközben többfelé megélénkül, de zivatarokban továbbra is lehetnek erős, viharos lökések.

Előrejelzés a további napokra az Időkép oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top