Aktuális

Életfogytot kapott az exnejét halálra késelő állatorvos

Nem tudta feldolgozni a válást.

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az életfogytig tartó fegyházbüntetését, aki több mint száz késszúrással megölte volt feleségét, és súlyosan megsebesítette annak élettársát tavaly májusban Pécsett.

A korábban állatorvosként dolgozó, 43 éves Lábady Norbert nem tudta feldolgozni a válását, és elhatározta: megöli volt feleségét. Késekkel, gáz-riasztópisztollyal felfegyverkezve a nő és élettársa otthonához ment, majd a lakásból kilépő párra támadt. A várandós nőt százhatszor, a férfit kilencszer szúrta, vágta meg, előbbi a helyszínen meghalt, utóbbi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyilkost még az sem állította meg, hogy a férfi védekezésképpen gázspray-vel az arcára fújt.

Lábady a tettét követően elmenekült. A rendőrök a lakásán vártak rá. Amikor a férfi hazaért, rájuk akart lőni, de a fegyvere nem sült el, ekkor a rendőrök leteperték, megbilincselték.

Legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top