Aktuális

Kivégeztek egy nőt, aki halálra éheztetett és kínzott egy gyermeket

Utolsó kegyelmi kérvényét egy órával a büntetés végrehajtása előtt utasították el.

Végrehajtották a halálos ítéletet az Egyesült Államokban azon a nőn, aki tíz évvel ezelőtt hosszú ideig bezárva tartotta, kínozta, és halálra éheztette vele élő partnernőjének kilencéves kisfiát. A 38 éves Lisa Colemant a texasi Huntsville-ben végezték ki méreginjekcióval. Idén ő a második nő a kivégzettek között, és – 1389 férfi mellett – a 15. azóta, hogy 1976-ban visszaállították a halálbüntetést az Egyesült Államokban. Utolsó kegyelmi kérvényét egy órával a büntetés végrehajtása előtt utasították el.

Forrás: cnn.com
Forrás: cnn.com

Coleman a nyolc éve kimondott ítélet szerint vele együtt élő partnerének gyermekét tartotta fogva, kínozta és éheztette halálra. A kisfiú súlya halálakor mindössze feleannyi volt, mint korosztályának átlaga, testén a törvényszéki orvosszakértők 250 különböző sérülést számoltak meg, főleg égési sebeket és ficamokat.

Az ügyvédek azzal próbáltak védekezni, hogy a kisfiú szellemi fogyatékossággal küzdött, és nehezen kezelhető volt, de a bíróság nem fogadta el ezt az érvet. Elutasították azt a védekezést is, hogy az eset nem minősült emberrablásnak, ezért nem lenne kiszabható a legsúlyosabb büntetés.

Coleman partnere (az áldozat édesanyja) is vádlott volt az ügyben, ő azonban a per során vádalkut kötött, és ennek köszönhetően nem halálbüntetést, hanem tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top