Aktuális

Megnyílt az első bolt, ahol nincs csomagolás

Berlini lányok megvalósították az álomboltot.

Bosszantó tud lenni, amikor a fügék is egyesével vannak becsomagolva, a pár szelet lehelet vékony sonkán több a védőgázas fólia, mint a maga a sonka, és a vacsorakészítés után tulajdonképpen félig meg is telik a szemetesünk.

Két berlini lány, Sara Wolf és Milena Glimbovski álma pont egy hete valósult meg, amikor megnyitották első boltjukat, ahol az egész értékláncban nincs csomagolóeszköz. Tehát a termelőtől a fogyasztó asztaláig plusz csomagolás nélkül jut el az áru. Zöldség, gyümölcs – eddig nem lenne nagy kunszt, a piacon is nagyjából így van – tészta, fűszerek, sampon, tisztítószerek.

Megnyílt az első bolt, ahol nincs csomagolás

A projekt akkor kapott igazán erőre, amikor a két alapító egy német üzleti versenyen első díjat nyert és elég nagy sajtóvisszhangot is kapott az újszerű kezdeményezés. A bolt minden szempontból a tudatos vásárlást támogatja, hiszen ebben a rendszerben eleve nem megvalósítható az a mértéktelen túlkínálat, ami a szupermarketekre jellemző. Van minden, de nincs mindenből ezerféle.
A bolt nyitásáról ezen a linken találhattok egy német nyelvű videót.

Állítólag van itthon is olyan nagyáruház, ahol bizonyos élelmiszereket kimérve lehet kapni, de olvasói beszámolók alapján nem tűnik túl higiénikusnak a rendszer, pedig ez mindenképpen fontos szempont lenne, meg persze az egész szemlélet széleskörű terjedése. Addig is, legalább szatyrot mindenki vigyen magával, valamennyit már az is segít!

A boltról gyönyörű képeket találhattok itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top