Aktuális

Rúdtáncos lett az amputált lábú nő – videó

A tragédia után összeszedte magát, és a legtöbbet hozta ki a helyzetből. Le a kalappal előtte!

A most 40 éves, négygyermekes Lisa Eagletonnnak 2007-ben egy autóbaleset során szerzett sérülései következtében térd alatt amputálni kellett a jobb lábát.

“Elvesztettem a korábbi életem. Azt hittem, el kell fogadnom a korlátaimat. Azt mondták, sosem leszek többé olyan, mint a balesetem előtt voltam. Mindenki azt mondogatta mit nem csinálhatok, mi nem vagyok többé. Depresszióval és fájdalommal életem” – idézte fel a legnehezebb időszakot a nő.

Több hónapos rehabilitációt követően aztán művégtaggal újra megtanult járni. Ezután lehetőséget kapott, hogy részt vegyen egy fotózáson, ami annyira jól sikerült, hogy Lisa alternatív modellként kezdett dolgozni. Ennyivel azonban nem érte be: úgy döntött, rúdtáncolni kezd.

“A baleset óta nem éreztem magam vonzónak, alacsony volt az önbizalmam, és bizonytalan voltam, vajon mit gondol a világ egy lábszár nélküli nőről. Ugyanakkor úgy éreztem, eljött az ideje, hogy elfogadjam, hogy ez vagyok én és újraépítsem magam.”

Lisa a balesete előtt is táncolt, és nagyon hiányzott neki a mozgás. Amputált lábbal azért a rúdtáncot választotta, mert ott kevésbé kell terhelnie a lábát. A tanárai segítségével és rengeteg gyakorlással eljutott odáig, hogy már rúdtáncbajnokságokon is indul, és ő Nagy-Britannia egyetlen amputált lábú rúdtáncosa. A rúdtánc mellett heti 8 órát úszik, és jógázni is jár.

“Mindig van út arra, hogy olyan dolgokat csinálj, amik boldoggá tesznek. Az első lépést a legnehezebb megtenni” – fogalmazott Lisa.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top