Aktuális

Hatósági eljárás indul a Class FM ellen

Eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Class FM ellen a gólyatáborban történt nemi erőszakról elhangzottak miatt.

Ahogy azt mi is megírtuk, szeptemberi adásukban a Morning Show műsorvezetői az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló hírt kommentálták, ízléstelenül viccelődve, bagatellizálva. Cikkünkre a műsorvezetők először sértődötten és felháborodva reagáltak, később azonban küldtek egy bocsánatkérő levelet az ELTE-nek, és a közvélemény elé is kiálltak egy közleménnyel. Az esetet követően a Nőkért Egyesület panaszbeadványt írt a NMMH-hoz, majd nem sokkal később, több nőjogi szervezettel közösen, tüntetést szerveztek a rádió épülete elé. Itt a Class FM részéről Tiszttartó Titusz programigazgató bejelentette, hogy egy hónapos kampányt indítanak a nők elleni erőszak visszaszorításának érdekében. A kampánynak mostanra vége. Úgy tűnik, az mindössze egy rendszeresen elhangzó, rövid spotból állt, melyben néhány szó erejéig megszólalt a három műsorvezető. Ezt leszámítva, más, témát érintő műsorról nincs tudomásunk, illetve hallgatóként a civilek megígért bevonását sem észleltük.

 A NMHH Médiatanácsának közleménye egész pontosan így szól:

“A testület határozott arról is, hogy hatósági eljárást indít a Class FM országos kereskedelmi rádió egyik szeptember reggeli műsorában elhangzottak miatt, amelyben a műsorvezetők az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló hírt kommentáltak sajátos módon, nagy felzúdulást keltve és számos hallgatói panaszt generálva; az NMHH Médiatanácsa a hatósági eljárás megindítását követően vizsgálja, hogy történt-e jogsértés az érintett, Morning Show szeptember 1-jei műsorban. Az eljárás lezárására a médiatörvény 40 napot szab meg, amely indokolt esetben további 30 nappal meghosszabbítható.”

Hatósági eljárás indul a Class FM ellen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top