Aktuális

Cseke Eszter a legismertebb magyar nő

Cseke Eszter és S. Takács András újságírók, dokumentumfilmesek, az On the Spot alkotói a legismertebb élő magyarok toplistájának élvonalába kerültek.

A sorrendet külföldi újságírók állították össze. A lista élén Rubik Ernő Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjas feltaláló áll. A második Szabó István Oscar-díjas, Prima Primissima-díjas filmrendező, a harmadik Kertész Imre Nobel-díjas, Kossuth-díjas író. 

A Forbes magazinban megjelent rangsorban a Strasbourgban Sajtószabadság Díjjal, Monte-Carlóban pedig Arany Nimfával kitüntetett magyar dokumentumfilm-sorozat, az On the Spot készítői, Cseke Eszter és S. Takács András következnek – írja az Observer.hu.

A lista alapjául szolgáló kutatást 12 ország neves médiumainak képviselőivel készítette a Bridge Budapest nonprofit egyesület. “Libabőrös megtiszteltetés ezekkel az emberekkel egy listára kerülni, de eddig se gondoltuk, és nyilván ezután sem hisszük el, hogy Nádas Péter vagy Tarr Béla előtt lenne a helyünk bármilyen rangsorban. Hogy egyáltalán rajta vagyunk a listán, azt azoknak az embereknek köszönhetjük Gázától Johannesburgig, akik megosztották velünk az életük legnehezebb pillanatait” – nyilatkozta Cseke Eszter és S. Takács András.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top