Aktuális

Kaposvár lesz a legbiztonságosabb vidéki város?

Minden sarkon hat rendőr vigyáz a kaposváriakra – képletesen.

A héten 114 kamera állt szolgálatba Kaposváron, s 2015 májusáig további 70-et helyeznek üzembe, így összesen 184 készülék szolgálja majd a közbiztonságot – írja a Sonline.hu. A berendezések 40 százaléka napelemmel működik, a rendőrségen nézik a képeket. 

Két hónapon belül megfeleződnek a közterületi rendbontások, rá két hónap múlva pedig megszűnnek: ezt ígéri Kaposvár polgármestere. “A cél, hogy Kaposvár az ország legbiztonságosabb városa legyen, ezért költöttünk erre 150 millió forintot” – közölte Szita Károly polgármester. Hozzátette: a vidéki városok közül nincs még egy olyan, mint Kaposvár, ahol ennyire kiterjedt kamerarendszer működne.

“Végesek a lehetőségeink, de nem vagyunk egyedül – emelte ki Piros Attila megyei rendőrfőkapitány. – Az önkormányzat, a polgárőrség, s minden olyan szervezet, amely feladatául tűzte ki a közrend, a közbiztonság fenntartását, együtt kell hogy működjön.”
A dandártábornok úgy fogalmazott: minden kamera hat rendőrnek a szeme. Ezek a készülékek az év 365 napján – mint állítják, rossz látási viszonyok között is – figyelnek a biztonságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top