Aktuális

Lehet, hogy már Kim Dzsong Un kishúga irányítja Észak-Koreát?

Az Észak-Koreáról szóló híreket olvasva mindig kitör a frász, de muszáj elolvasnom. Kim Dzsong Un, a jóllakott diktátor már szeptember 3. óta nem mutatkozott nyilvánosan, a legdurvább teória szerint a talán 27 éves kishúga irányítja az országot.

Tovább folytatódtak a találgatások egy esetleges észak-koreai hatalmi belharccal kapcsolatban pénteken, miután Kim Dzsong Un, a bezárkózó kommunista diktatúra vezetője nem jelent meg az állampárt alapításának 69. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényeken – írja az MTI.

 A fiatal diktátor az elmúlt két évben már éjfélkor felkereste nagyapja és édesapja, Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il mauzóleumát, ahol lerótta kegyeletét az ország korábbi vezetői előtt, viszont most nem tette. Van, aki szerint az egészségi állapota miatt nem jelenik meg sehol, értsd: annyira meghízott, hogy nem bírta a bokája, műteni kellett, ilyesmi.

A kedvencem pedig az a teória, hogy a találgatások szerint talán 27 éves Kim Jo Dzsong, a diktátor húga irányítja az országot. Állítólag mindketten Svájcban jártak iskolába, persze álnéven (a követségen laktak, és azt mondták róluk, hogy a kertész gyerekei), és nagyon jóban vannak, hiszen édestestvérek. Kim Dzsong Ilnek, az apjuknak négy feleségtől összesen hét gyereke született, nem merem elképzelni, hol lehetnek a többiek.

Ott megy hátul
Ott megy hátul

A kishúgról nem sokat tud a világ azon kívül, hogy kedves arca van, és egyszer még Eric Clapton koncertjén is látni vélték Sydney-ben – írja az ABC. Az apja 2011-es temetésén állítólag nagyon közel ültették a párt vezetőihez, akikkel még beszélt is. A többi testvér közül ő az egyetlen, akit hivatalos rendezvényeken látni lehetett, a testvére pedig tanácsadóként tekintett rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top