Aktuális

Ezeket a könyveket add a gyerek kezébe! Mostantól az UNICEF segít választani

Mik ma a legjobb mesék? Mik a leghasznosabb könyvek gyerekeknek, felnőtteknek? A "Szívünk rajta!" kezdeményezésnek köszönhetően mostantól matricák segítik a döntést. Ajánlj könyvet te is!

Mit olvasson a gyerek, ha a szórakozás a cél? Mit adjunk a kezébe, ha segíteni szeretnénk abban, hogy valakinek a halálát feldolgozza? És mit olvassunk mi, szülők, ha tanácsokra van szükségünk gyereknevelés-ügyben? Visszatérő kérdések, mert hát valljuk be, egyedül nehéz eligazodni a könyvesboltok és könyvtárak hatalmas kínálatában. Ezt a két dilemmát szeretné megkönnyíteni az UNICEF és a Bookline új kezdeményezése, a “Szívünk rajta!“. Ehhez négy kategóriában gyűjt ajánlásokat egy szakmai csapat: mesekönyvek, hasznos könyvek gyerekeknek, szülőknek és fejlesztő kategória. “Szubjektív listáinkat a kereskedelmi sikerlistáktól függetlenül, egy zsűri által létrehozott minősítési rendszer mentén állítjuk össze” – nyilatkozta Starcz Ákos, a Libri Shopline Nyrt. vezérigazgatója.

 

Ezeket a könyveket add a gyerek kezébe! - Az UNICEF és a Bookline könyvajánló-programja segít választani
 
A “Szívünk rajta” csapatának tagjai: D. Tóth Kriszta (nagykövet, UNICEF Magyar Bizottság), dr. Gyurkó Szilvia (gyerekjogi szakértő), Kádár Annamária (gyerekpszichológus), Winkler Róbert (író, újságíró), Ruff Orsolya (Könyvesblog), Magyarósi Éva (szobrász, animációs rendező, könyvillusztrátor), Méth Barbara (Bookline márkaigazgató), a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola gyerekei, valamint a Budapesti Óbudai Nagy László Általános Iskola gyerekei. A szakmai csapat csak azokat a 4–12 éves korosztálynak szánt, valamint a szülőséggel foglalkozó könyveket vizsgálja, amelyek ajánlás útján eljutnak hozzájuk. Ajánlás bárkitől érkezhet a szivünkrajta.hu oldalon (gyerekek, szülők, kiadók stb.). A szakmai csapat hazai és nemzetközi szerzők könyvét egyaránt várja, a kiadványokat nem árfekvés vagy a megjelenés éve, hanem minőség, vizuális és tartalmi szempontok alapján szelektálja. 

Ezeket a matricákat keresd!

Ezeket a könyveket add a gyerek kezébe! - Az UNICEF és a Bookline könyvajánló-programja segít választani

További részletek: www.szívünkrajta.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top