Aktuális

Rabszolgasorban tartottak két nőt Csernelyen – videó

Kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság négy csernelyi lakossal szemben.

A gyanúsítottak a nyomozás adatai szerint megalázó körülmények között tartották a nőket, és minden jövedelmüktől megfosztották őket. A családi házuk pincéjében tartották a két megfélemlített asszonyt, akiket havonta egy-egy kilónyi cukorral és liszttel “láttak el”, továbbá ételhulladékokat adtak nekik élelem gyanánt – írja a Kisalföld.hu.

Volt olyan téli időszak, amikor a fűtetlen pincében kellett élniük; később bár kaptak egy kályhát, tűzifát csak korlátozottan használhattak. A két nő a gyanúsítottak kertjében dolgozott, emellett járandóságukat is elvették, csak néha juttattak vissza nekik pár ezer forintot – közölte a rendőrség szóvivője. Mint mondta, a sértettek az állandó verések és fenyegetések miatt nem mertek a fogva tartóiktól elmenekülni.

A rendőrök elfogták a gyanúsítottakat, akiket őrizetbe vettek, és előzetes letartóztatásukat javasolták. Az Ózdi Rendőrkapitányság a helyi szociális intézmény munkatársaival együttműködve gondoskodott a két nő megfelelő elhelyezéséről .

A rendőrségi videófelvételt ITT megnézheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top