Aktuális

Rács mögött marad a gólyatábori erőszaktevő

Decemberig biztosan rács mögött marad a gólyatábori erőszakolóként elhíresült K. S. Szilárd.

Szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés veszélye miatt december elsejéig meghosszabbították a gólyatábori erőszakoló K. S. Szilárd előzetes letartóztatását – értesült az mno.hu   

K. S. Szilárd az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának (TÓK) fonyódligeti gólyatáborában erőszakolt meg egy elsőéves hallgatót; az ügyben a fonyódi rendőrkapitányság nyomoz szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mivel a tettes maga is az ELTE hallgatója, az egyetem fegyelmi eljárást indított ellene, amit a büntetőeljárás végéig felfüggesztettek. A tanítóképző kar hallgatói önkormányzatának – azóta lemondott – elnöke ellen indult fegyelmi eljárásban viszont a lap információ szerint a jövő hét első felében több tárgyalást is tartanak, a fegyelmi bizottság szerdáig meghallgatja az áldozatot is. Ismeretes, Galántai Tamás HÖK-elnököt azért vonják felelősségre, mert tudott az elkövető előéletéről, de nem akadályozta meg, hogy K. S. Szilárd szervezőként a táborban dolgozzon. Mulasztásáért Galántait legrosszabb esetben el is bocsáthatják az ELTE-ről.

“A TÓK HÖK-elnöke és a vele együtt távozó elnökségi tagok helyére tegnap új tisztségviselőket választottak a karon. Az új diákvezetők mandátuma azonban csak ideiglenes, mivel néhány hét múlva egyébként is esedékes a rendes küldöttgyűlési választás, vagyis novemberben a teljes kari hallgatói érdekképviselet megújul” – mondta a lapnak  Zaránd Péter, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) elnöke. Hozzátette: egy hónapon belül újjáalakul a HÖK a jogi karon is. Zaránd tegnap közleményt is kiadott, amelyben jelzi, hogy jövő márciusban átfogó tisztújítást hajtanak végre, amely a részönkormányzati képviselőktől az EHÖK elnökéig minden pozíciót érint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top