Aktuális

Gördeszkázik, modellkedik, és tele van tetoválva a hipszter pap

Rob Popejoy nem egy új tévéshow hőse, hanem lelkész, akit megcsapott az új idők szele.

Jézus arcát a mellére varratta, mellette apró Dávid csillagokat, az ujjaira pedig azt a feliratot, hogy New hope, vagyis új remény. Látható még rajta egy Csillagok háborúja logó és megkeresztelkedésének dátuma is. Az angol Rob Popejoy szerint ezek segítenek közelebb kerülni a gyülekezet tagjaihoz.

A 30 éves lelkész ugyanis egy főiskolán dolgozik, így nem árt, hogy gördeszkázik, focizik, snowboardozik, motorozik, hiphop-dalokat énekel, és olykor-olykor ledobja az ingét egy kis modellkedés kedvéért. Egyik tanítványa kedvéért például vállalta, hogy festékkel leöntve, félmeztelenül, nyakában csokornyakkendővel pózol a kamera előtt.

Gördeszkázik, modellkedik, és tele van tetoválva a hipszter pap

“Próbálom másként csinálni a dolgokat. A vallás és a hit képviselőjeként azt gondolom, szükség van arra, hogy megkérdőjelezzük a régi módszereket, a vallásnak modernnek és nyitottnak kell lennie. Attól, hogy vallásos vagy, még lehetsz az, aki vagy, és lehet veled jól szórakozni” – mondja az extravagáns lelkész, aki szerint tévedés, hogy a vallási vezetőknek ájtatos, szent arcot kellene vágniuk.. Rob Popejoy csak önmaga akar lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top