Aktuális

Jobb lesz elkerülni a Margit híd környékét

A budai fonódó villamoshálózat építése miatt lezárják a budai alsó rakpart le- és felhajtóágát a Margit hídnál, ezért jelentős torlódások várhatók.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szombat estétől kell számítani az újabb forgalmi változásra a fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése miatt. A Margit híd alatt kétszer egy sáv marad meg a közúti forgalomnak, egyúttal ideiglenesen lezárják a budai alsó rakpart le- és felhajtóágát a hídnál.

A rakparti le- és felhajtás könnyítésére az alsó rakparton, a Halász utcánál ideiglenesen új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki – tudatták, jelezve, hogy a Halász utcai felhajtó nem tudja teljesen kiváltani a Margit hídnál lévő alsó rakparti felhajtó szerepét. Ezért a BKK azt javasolja, hogy csak azok a járművezetők használják a budai alsó rakpartot, akiknek megfelelő a Mozaik utcai felhajtó, vagy korábban is a Halász utcait használták.

Az északi irányból dél felé közlekedőknek azt tanácsolják, hogy aki csak teheti, a Mozaik utcánál hajtson le a budai alsó rakpartra, mert hétfőtől az Árpád fejedelem útján a centrum irányába jelentős torlódások várhatók.

A 86-os autóbusz vonalán a késések csökkentése érdekében több járművet közlekedtetnek munkanapokon, és szükség szerint más érintett járatokra is több buszt állítanak forgalomba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top