Aktuális

Ingyenes szoftvereket kapnak a diákok

A közoktatásban résztvevő diákok december 4-től otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert.

A szoftver használata a magyar általános és középiskolákban a Tisztaszoftver program keretében eddig is ingyenes volt. Most már azonban mintegy 1,3 millió tanuló, január elsejétől pedig a tanárok is öt otthoni számítógépre, valamint további öt okoskészülékre is jogtisztán és ingyenesen telepíthetik a Microsoft-szoftvert.

Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: a digitális oktatási alapcsomag hatósugarának megötszörözése, az otthoni ingyenes felhasználás mellé biztosított 1 terabájt digitalis könyvtár kialakítására alkalmas tárhely hatékonyabbá teheti a tanulást és az oktatást. A cég hamarosan a felsőoktatás szereplői számára is biztosítja az ingyenes szolgáltatást.

A Tisztaszoftver program lehetőséget ad a köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és a diákok számára bizonyos Microsoft-termékek és nyílt forráskódú szoftverek iskolai ingyenes használatára. A kormány először 2002-ben kötött hároméves megállapodást a Microsoft Magyarországgal a felsőoktatásban tanulók és oktatók részére elérhetővé tett ingyenes szoftvercsomagról, amelyet 2005-ben kiterjesztettek a közoktatásra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top