Aktuális

Újabb gólyatábori borzalmak derültek ki

Újabb gólyatábori erőszakról számol be az Index. Nem tudni, melyik intézményről van szó, a lány feljelentést nem tett.

Nem sokkal az után, hogy nyilvánosságra kerültek az ELTE TÓK fonyódligeti és az ELTE ÁJK gólyatáborában történtek, az Index most egy újabb esetről ír. A lány, akit néhány évvel ezelőtt megerőszakoltak az egyik főiskola gólyatáborában, nem tett feljelentést.

Az elmondása szerint a szobákba a szervezők szándékosan vegyesen osztották be a lányokat és a fiúkat, még a mosdóajtókat sem lehetett zárni. A gólyákat folyamatosan itatták, és szexuális aktust imitáló feladatokat játszattak velük. A lány az erőszaktevővel egész este együtt beszélgetett, a fiú többször próbálta megcsókolni az amúgy teljesen józan lányt, de ő mindig visszautasította.

Amikor hidegebb lett, a lány egy kivilágítatlan ösvényen indult vissza a pulóveréért. A fiú ezen az ösvényen teperte le, és erőszakolta meg. A lány, amikor magához tért, rögtön elmondta a HÖK-ösöknek, mi történt, de azok rögtön itatni kezdték, nem hagyták, hogy mentőt hívjon, majd másnap “helyhiány miatt” ki is dobták táborból. A lány sérüléseket szerzett és fertőzést is elkapott az erőszakolótól. Feljelentést nem tett.

Az első, augusztus végén napvilágra került, az ELTE tanítóképző karának táborában történt üggyel kapcsolatban szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Fonyódi Rendőrkapitányságon.

A később nyilvánosságot kapó másik, az ELTE jogi karának tavalyi gólyatáborában történtek kapcsán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon indult nyomozás. A hírek szerint a táborok résztvevői mindkét esetben beazonosították az elkövetőt, az ELTE vezetése pedig jelezte, hogy a belső vizsgálatok mellett megteszik a feljelentéseket is. A Fonyódligeten történt nemi erőszak elkövetésével a tábor egyik szervezőjét és fotósát hozták összefüggésbe, a gyöngyösi esetben egy felsőbb éves hallgatót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top