Aktuális

32 perc után ért ki a mentő a haldoklóhoz

A 22 éves Lackót Szolnokon, egy zebrán ütötték el.

“Aznap reggel elaludt, és én vittem be a munkába. Esős idő volt. Háromnegyed hat körül tettem ki. Lézervágógép-kezelőként dolgozott. A munkahelyemre mentem, fél óra sem telhetett el, és csörgött a telefonom. Lackó főnöke volt, azt mondta, hogy a fiamat elütötték a zebrán. Kollégái is ott voltak, egyikük szaladt be a portára értesíteni a mentőket. Az egyik szemtanú szerint a gázolás után Lackó még felült, aztán eszméletlenül eldőlt. Várták a mentőt, felemelni nem akarták egy lehetséges gerincsérülés miatt. Stabil oldalfekvésbe tették. Azt mondták, hogy 15 percig önállóan lélegzett. A mentő 32 perc után érkezett ki. A fiam addig ott feküdt az út közepén a szakadó esőben”mondta el a Borsnak Szabó László, a fiú édesapja.

Lackó másnap a kórházban meghalt. Az édesapa kijelentette: nem érdekli a pénz vagy a kártérítés, azért állt a nyilvánosság elé, mert nem nem tudja felfogni, hogy a 21. században előfordulhat az, hogy egy súlyos sérült emberhez fél óra alatt ér ki a mentő egy városban.

A mentőállomás a baleset helyszínétől kilencpercnyi autózásra van, ezt lemértük. A Hetényi Géza Kórház 1,2 kilométerre, egypercnyi autóútra van attól a ponttól, ahol Lackót elgázolták. Aznap történt másik két gázolás is: az egyik éppen a kórház előtti zebrán, a másik a Nagy Imre úton. Mindkét baleset áldozata meghalt.

Lackó halálának ügyében még nem zárult le a rendőrségi vizsgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top