Aktuális

Nem engedték be, vagy meg sem hívták a Cloud9+ frontemberét?

Azt állította a Cloud9+ frontembere, hogy meghívott vendégként érkezett a budapesti Tesla klubba, de a biztonsági őrök nem engedték be – adta hírül a Cink. A klub vezetősége szerint a fellépővel érkező emberek magatartásával volt a gond.

Fellépőnek hívták a Kazinczy utcában nemrég megnyitott Tesla nevű szórakozóhelyre Skeeny Boyt, akit végül a biztonságiak nem engedtek be – írta meg a Cink, a férfi állítása alapján. A színes bőrű énekes két barátjával érkezett, ám a bejáratnál megállították. Először azt tanácsolták a társaságnak, hogy keressék fel inkább a Savannah klubot, ami egy főleg feketék által látogatott fővárosi hely, majd amikor az énekes ezt visszautasította, útlevelet kértek tőlük. Ennek az egyik férfi eleget is tett, azonban így sem léphettek be a klubba.

A Tesla az alábbi közleményben reagált a vádakra:

A Teslában természetesen nincs helye a kirekesztő viselkedésnek. Révén, hogy a klub egy turisták szempontjából is erősen frekventált utcában helyezkedik el, így kiemelten fontosak számunkra a külföldi vendégek, akik máris nagy számban látogatják a Teslát. A kulturális sokszínűség nemcsak a programokat jellemzi, mert aki ellátogat hozzánk, az láthatja, hogy a közönségünket is. Az aznapi fellépőnket, Roskát szintén nem kell bemutatni.

A portán dolgozó face control kollégáink a házirendnek megfelelően jártak el, amikor úgy ítélték, meg, hogy a vendég és társasága belépésre nem alkalmas viselkedést tanúsított. A házirend betartásának célja, hogy a bent szórakozók nyugalmának megzavarását megakadályozzuk. Aznap este, ahogy más buli alkalmával is előfordult, hogy a belépésre és/vagy bent tartózkodásra nem alkalmas állapotban lévő, illetve viselkedést tanúsító lányokat, fiúkat el kellett küldenünk nemtől és bőrszíntől függetlenül.

A fentieken túlmenően, csak pár példa arról, hogy milyen a gyakorlatban a Tesla:

– mi voltunk a roma holokauszt megemlékezés helyszíne

– vendégeink voltak a francia női kézilabda válogatott tagjai magyarországi európa bajnoksági meccsük után,

stb..

A Teslánál úgy gondoljuk, hogy a kulturális sokszínűséget a gyakorlatban kell bizonyítani, ezért nem tartottuk eddig szükségesnek magyarázni, hogy az erős könnyűzenei rendezvényeken túl, milyen változatos, etnikai szempontból is sokrétű kulturális küldetéssel építjük a Teslát, ami helyet ad majd kiállításoknak, konferenciáknak, civil kezdeményezéseknek és színházi előadásoknak is 2015-től.

Fontos állítások:

–          Kayode úr nem szerepelt sem a Tesla, sem az Einfach Berlin vendéglistáján. Így a portának nem volt tudomása arról, hogy meg lettek volna hívva. A lista szerkesztésénél feltehetőleg az Einfach Berlin hibázott, de Kayode úr ezt feléjük akkor nem jelezte. Ha valaki nincs a listán és ezért nem tud bejönni, érdemes kapcsolatba lépni azzal, akinek fel fellett írnia a vendéglistára.

–          Az ID/Passport kérés lehetséges, a vendég azonban nem köteles eleget tenni neki.

–          A sajtó nem képviselteti magát a portánál. Az ügy békésen zajlott el sem jutott a sajtó/promoter kollégákhoz, akik bent a klubban dolgoztak.

–          Kayode úrnak folyamatban lévő rendőrségi ügye van súlyos testi sértés vádjával

Elzavarták a színesbőrű énekest a pesti szórakozóhelyről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top