Aktuális

Útdíj: a taxisblokádnál is nagyobb akcióra készülnek

Március elsejére autósblokádot szerveznek a civilek az útdíjrendszer átalakítása miatt.

A tiltakozóakciót a Facebookon hirdették meg, az Index beszámolója szerint eddig több mint kétezren csatlakoztak hozzá. Az egykori Együtt-PM-es Büki Zoltán azért márciustól hirdette meg a demonstrációt, mert szerinte egy ilyen horderejű országos tiltakozás megszervezéséhez talán még két hónap is kevés: egyeztetni kell a rendőrséggel, mobilvécéket kell szerezni, valamint élelem- és teautánpótlásról is gondoskodni kell.

Büki az Origónak azt is elmondta, hogy a taxisblokádnál nagyobb megmozdulásra készülnek.

A megyei matricák bevezetése és több, eddig ingyenesen használható útszakasz fizetőssé tétele miatt kialakult feszültséget növeli, hogy vasárnap sem működött olajozottan az útdíjfizetési rendszerszámolt be minderről a Magyar Nemzet. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapja szombaton az oldal túlterheltsége miatt leállt, s voltak, akik még vasárnap is panaszkodtak az online rendszerre.

Annak sem volt könnyebb dolga, aki a benzinkutakon próbált éves matricát vásárolni. Pest megyében jelentős sorok alakultak ki a pénztáraknál, volt, ahol egyáltalán nem tudtak jegyet váltani a sofőrök. Ráadásul akik például Rajkánál jönnének be az országba, hiába akarnának megyei matricát venni, ugyanis a szlovák oldalon nem kapható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top