Aktuális

Megerőszakoltak egy 17 éves lányt Győrben

Megszólalt az édesapja.

Alig pár napja szabadult a sopronkőhidai börtönből az a férfi, aki január 3-án megerőszakolt egy 17 éves lányt Győrben.  A bűnöző a 22-es buszon szúrta ki áldozatát, akit követni kezdett. A kamaszlány már majdnem hazaért, amikor egy kihalt építési terület mellett M. Balázs kést szorított az arcához; megfenyegette, hogy megöli, majd a rémült lányt megerőszakolta – számolt be a bűntényről a Blikk.

Ahogy távolodott a szörnyetegtől, a fiatal lány azonnal felhívta az édesapját. Miután elmondta neki, hogy mi történt, az apa rövid ujjú pólóban, papucsban kezdett rohanni M. Balázs után, akit utol is ért. Az édesapa, aki korábban a bevetési osztályon dolgozott, tudta, mit kell tennie. Néhány mozdulattal ártalmatlanná tette a férfit. Leteperte a földre, de meg tudta fékezni indulatait, uralkodott magán. Az apa addig nem eresztette M. Balázst, amíg a rendőrök ki nem értek a helyszínre, és meg nem bilincselték az erőszakolót.

“Szívem szerint széttéptem volna, kitéptem volna a karját és a lábát. De nem tettem. Tudtam, hogy az enyhe büntetés lenne neki. Ami a börtönben vár rá, az sokkal rosszabb lesz majd. Beleborzongok, amikor eszembe jut, ahogy a kislányom elmondta, hogy ez az állat végig úgy szólította őt: hercegnőm.” Az édesapa a Blikknek elmondta: kislánya egyelőre nem megy vissza az iskolába, de már ma egy szakemberhez viszik, hogy a tanácsainak megfelelően segítsék a gyermeket, hogy fel tudja dolgozni a borzalmakat.

A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, erről a bíróság ma délelőtt dönt. Az apa jogszerűen szerelte le a támadót, megőrizve hidegvérét, így az ő felelősségre vonása fel sem merült: nem indul ellene eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top