Aktuális

A webáruházaknak is tilos lesz a vasárnapi szállítás

Nem csupán a hagyományos kereskedelmi egységeknek tiltja meg a vasárnaponkénti értékesítést a kormány nemrégiben hozott döntése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ugyanis az internetes áruházak sem juttathatják el a csomagokat megrendelőiknek a hét utolsó napján, valamint a munkaszüneti napokon, illetve este tíz és reggel hat óra között. A szaktárca állásfoglalása szerint a világhálón megrendelt árucikkek összekészítése és kiszállítása szorosan kapcsolódik az értékesítési tevékenységhez, ezért a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó tilalom ezekre is kiterjed – írja a Magyar Nemzet.

Szakmabeliek szerint előfordulhat, hogy külföldi webkereskedők szippantják el az interneten lebonyolódó kereskedelmi forgalom egy részét. “Lesz olyan, aki a magyar áruházak helyére lép” – jegyezte meg az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, Vámos György. Úgy véli, az is előfordulhat, hogy előtérbe kerülnek a Szlovákiába települt internetes áruházak, azt ugyanis senki nem fogja tudni ellenőrizni, így megtiltani sem, hogy egy határon túlról érkezett szállító jármű vasárnap csomagot kézbesítsen a magyarországi megrendelőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top