Aktuális

Megtalálhatták a lezuhant utasszállító törzsét

Az indonéz kutató-mentők az AirAsia légitársaság december végén lezuhant repülőgépének törzséhez hasonlító tárgyra bukkantak – közölte vasárnap a helyi katasztrófavédelem képviselője.

A megtalált tárgy 10×4 méteres. A térségben búvárok dolgoznak, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban a december végén szerencsétlenül járt repülőgép maradványairól van szó. Szakértők feltételezik, hogy a géptörzsben található a baleset halálos áldozatainak többsége.

Eddig más helyszíneken 48 holttestet találtak, miközben 162-en tartózkodtak a gép fedélzetén.

A katasztrófavédelem képviselője azt is mondta, hogy ennek a tárgynak a közelében észleltek pénteken olyan elektronikus jeleket, amelyek a gép fekete dobozából származhattak.

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az indonéziai Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top