Aktuális

Átadta megbízólevelét Bogyay Katalin, az új magyar ENSZ-nagykövet

Magyarország elkötelezett az ENSZ munkája iránt, továbbra is fontosnak tartja, hogy annak aktív részese legyen, valamint azt, hogy a tagállamok párbeszédet folytassanak egymással – mondta Bogyay Katalin, Magyarország új állandó ENSZ-képviselője, amikor kedden New Yorkban átadta a megbízólevelét Ban Ki Munnak.

Az ENSZ-nagykövet szerint fontos, hogy az emberek számára közérthető nyelvre lefordítsák, mit jelentenek a fenntartható fejlődésnek a 2015 utánra érvényes, bonyolult diplomáciai tárgyalásokon megfogalmazott céljai, és miért fontos azok megvalósítása.  “Meg kell érteni, hogy a következő évtizedekben nekünk is milyen felelősségünk van abban, hogy egy valóban élhető, felelősségteljes világot hagyjunk magunk után” – nyilatkozott Bogyay Katalin.

Elmondta azt is, hogy rendkívül fontos személyes vállalásnak tartja a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű emberek – a nők, az anyák, a gyermekek – védelmének felkarolását, amely témakörrel már évek óta foglalkozik. Kitért arra, hogy a Biztonsági Tanács hétfői szakirányú tanácskozásán a magyar felszólalás kiemelte, Magyarországnak a nemzeti, az etnikai kisebbségekkel szemben milyen kötelezettségei vannak, és mennyire kell ügyelni a sokszínűségre, a kultúrák sokféleségére és a soknyelvűségre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top