Aktuális

Bevallotta egy ír miniszter, hogy meleg

Míg Leo Varadkar egészségügyi miniszter politikájával nem mindenki ért egyet, a bátorságát díjazták.

Leo Varadkar egy reggeli interjúban beszélt melegségéről. “Meleg vagyok, nem titok, de ez nem olyasvalami, amiről mindenkinek szükségszerűen tudnia kell, és nem is beszéltem erről korábban. Számomra nem nagy ügy, és remélem, hogy másoknak sem az. Vannak, akik nálam sokkal bátrabbak, de meg akartam ezt tenni. Talán mert közszereplőként úgy éreztem, hogy meg kell tennem. Szeretném, ha az eljövendő generációk úgy éreznék, nekik nem kell ilyen interjúkat adniuk.”

A hallottak után sokan feltették a kérdést, hogy számít-e valamit, hogy valaki meleg, és a válasz az, hogy igen. Ha nem számítana, akkor nem titkolnák el olyan sokan, és nem lenne egy közéleti személy coming outja hírértékű.

Míg Varadkar politikájával nem mindenki ért egyet, addig a reakciókból kiderült: értékelték bátorságát, őszinteségét, hogy “friss levegőt hozott az ír közéletbe”, és azt, hogy ezzel megmutatja: a homoszexualitás semmiképp sem számít az ír társadalomban akadálynak. A coming outnak annál is nagyobb a jelentősége, hogy három hónap múlva tartják Írországban az azonos neműek házasságáról szóló népszavazást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top