Aktuális

Gerillákkal tárgyal a szépségkirálynő

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) meghívta a Miss Universe szépségverseny kolumbiai győztesét a bogotái kormánnyal Havannában zajló béketárgyalásokra.

A 22 éves Paulina Vega maga vetette fel, hogy elutazna a kubai fővárosban folyó egyeztetésekre, a FARC pedig üdvözölte ezt. A marxista gerrillaszervezet tájékoztatása szerint a lázadók informálni akarják a világszépét a Havannában folyó tárgyalások menetéről, az elért haladásról, valamint a hatalmas erőfeszítésekről, amelyekkel a béke pártolói – köztük a szépségkirálynő – hozzájárultak a folyamathoz.

A közgazdasági tanulmányokat folytató Paulina Vega január végén nyerte el a Miss Universe címet. Egy kolumbiai lapnak azt mondta, készen áll Havannába utazni, hogy elősegítse a békét.

Forrás: eluniversal.com.co
Forrás: eluniversal.com.co

A FARC 1964 óta vív háborút a kormány és a nagyvállalatok ellen. A szervezetnek még mindig hozzávetőleg nyolcezer fegyverese van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top