Aktuális

Több pénz juthat a jobb egyetemeknek

Támogatásra számíthatnak azok a felsőoktatási intézmények, amelyek megfelelnek bizonyos minőségi kritériumoknak. A felsőoktatási intézményeknél 13 milliárd forint adósság halmozódott fel tavaly év végéig. A felsőoktatásból származó elmaradások összege már kezelhető mértékű.

A felsőoktatási intézményeknél 13 milliárd forint adósság halmozódott fel. Ebből 9,1 milliárd forint hatvan napon túli lejárt vállalás az egészségügyi ellátásban keletkezett. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak elmondta, hogy a felsőoktatásból származó elmaradások összege már kezelhető mértékű. Szerinte az intézményeknek azt tudomásul kell venniük, hogy nem pusztán állami pénzből kell gazdálkodniuk.

Az orvostudományi karok leválasztása kapcsán több lehetőséget is elemeznek a vezető szerint. Az elgondolásokkal a mostani magas színvonal megtartását és a nemzetközi vonzerő bővítését célozzák meg. Ehhez a minőségi oktatói hátteret és a klinikai bázist biztosítani kell.

Az aktuális diplomarangsorért kattints ide!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top