Aktuális

Könnyebb lehet munkát találni az idén

A munkaadók 63 százaléka tervezi, hogy új alkalmazottakat vesz fel az idén, a legnagyobb igény a betanított, a segéd- és a szakmunkások iránt mutatkozik – derült ki a Humán Centrum Kft. felméréséből, amely során ötezer felső- és középvezetőt kérdeztek meg.

A cégek többsége legfeljebb 10 munkavállaló felvételét tervezi, de a válaszadók közel 20 százaléka még nagyobb bővítésben gondolkodik, ők 10-50 új munkaerőt alkalmaznának.

A felmérés azt mutatja, hogy az érintett vállalatok többségének esetenként gondot okoz a tömeges munkaerő-toborzás. A legnagyobb probléma az, hogy nem áll rendelkezésre elegendő munkaerő a telephelyek körül, így több pozíciónál munkaerőhiány tapasztalható. A kutatás szerint ez a jelenség a közép-magyarországi régióban a leggyakoribb, de megfigyelhető még a dél-alföldi, valamint a közép- és nyugat-dunántúli területeken is.
Az eredmény arra is rávilágított, hogy a kölcsönzött munkavállalók alkalmazása mint foglalkoztatási lehetőség kevésbé ismert megoldás Magyarországon. Jogi hátterét a felmérést kitöltők 60 százaléka egyáltalán nem vagy alig ismeri.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top