Aktuális

Nemzetközi díjat nyert a cigánysor postásáról szóló képriport

Hajdú D. András nyert képriport katagóriában a Picture of The Year nemzetközi sajtófotó-versenyen.

A postás, aki a cigánysorra kérte magát című riport eredetileg az Origón jelent meg tavaly februárban. A főszereplő Szőke Tibor, aki már több mint egy éve rója a pécsi György-telep legnyomorultabb utcáit, az egykori bányásztelepet, ahol ma főként állástalan romák laknak.

Forrás: poyi.org
Forrás: poyi.org

Tibor a küldetésének érzi a cigánysoron való munkát. A düledező házakat járva arra törekszik, hogy mindenkinek csempésszen egy kis örömet a napjaiba. Szokása, hogy pozitív üzeneteket tartalmazó cetliket osztogat a lakóknak, ezzel is motiválva őket egy kicsit. Nem ez Tibor egyetlen állása egyébként. A kézbesítés mellett még masszőrként és pincérként is dolgozik, hogy el tudja tartani a családját. Bölcsessége, tisztasága példaértékű. Ő úgy látja, a probléma minden ember életében ugyanaz:

Nem úgy vannak szeretve, ahogy ők szeretnék.

A képriportért Hajdú D. András, aki jelenleg az Abcúg munkatársa, korábban már a Magyar Sajtófotó Pályázat Munkácsi Márton-különdíját és a Társadalomábrázolás sorozat kategória első helyét is megkapta.

Nem ez az egyetlen elismerés, amit magyar fotós kapott a Picture of The Yearen. Amint arról mi is beszámoltunk, Stiller Ákos a magyar tanyavilágról szóló fotósorozatával nyert idén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top