Aktuális

Élő adásban osztotta ki a libanoni riporternő a hímsoviniszta sejket – videó

2015-ben még mindig van olyan ország, ahol nem egyenlő férfi és nő. Egy libanoni műsorvezetőnő, Rima Karaki azonban nem hagyta magát, lekeverte nőgyűlölő riportalanyát az adásból.

Beyoncé Who run the world? Girlz! kezdetű slágerét kezdtem azonnal dúdolni, amikor megláttam azt a videót, ami hétfő reggelre bejárta az internetet. Rima Karaki riporternő igazán karakán módon állt ki a maga és ezáltal a világ összes nője mellett. A libanoni riporter műsorába szakértőként kapcsolták műholdon keresztül Hani Al Seba’i sejket, akinek a keresztények ISIS-hez való tömeges csatlakozásának jelenségéről kellett volna beszélnie. A nagy tudósnak azonban nem tetszett, hogy egy nő kérdezi, és miután rendre kitért a válaszadás elől, amivel húzta az időt, durva személyeskedésbe csapott át a beszélgetés. “Idefigyeljen, ne szóljon közbe, úgy válaszolok, ahogy nekem tetszik. Nem aszerint, ahogy magának tetszik, azért vagyok itt, hogy egy olyan eszmét szolgáljak, amelyben hiszek. Micsoda viselkedés ez?” – háborgott a riportalany, mire a műsorvezető próbálta megnyugtatni. “Egy pillanat. Mi itt tiszteljük önt és tudjuk, hogy teljes választ akar adni. De sajnos korlátozott az időnk…”

A tudósnak ez azonban nem volt elég, és tovább sértegette kérdezőjét. “Egyetértek Mr. Ibrahim Harbival, egyetértek vele, hogy magának nincs joga közbevágni. Azt hiszi magáról, hogy olyan nagy és hatalmas?!” – kérdezte lenézően a sejk, mire Rima Karaki megkérte, hogy folytassa, de fejezze be a személyeskedést, ami végül a sejknek nem sikerült. “…azt csinálok, amit akarok. Kussoljon végre, és akkor folytatom!” – üvöltötte habzó szájjal Al Seba’i, majd jött a végső csapás. “Rangomon aluli, hogy maga készít velem interjút, egy nő, aki…”

Rima Karaki erre – többszöri figyelmeztetés után – fogta és egy elegáns mozdulattal lekevertette a nőgyűlölő “nagy embert”: “Várjunk egy pillanatot! Vagy tiszteljük egymást, vagy a beszélgetésnek vége.”

A teljes vitát a videóra kattintva tudod végignézni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top