Aktuális

Sorstársaiknak varrnak kabátokat a hajléktalanok

Egy amerikai dizájnerhallgató, Veronika Scott egy iskolai projekt keretében alkotta meg a hálózsákká alakítható kabátot, mely végül aztán megváltoztatta az életét. És nem csak az övét.

Scott létrehozott egy jótékonysági vállalkozást, ahol hajléktalan szülőket képeznek ki a speciális kabátok gyártására, majd ezután a gyárban dolgozhatnak, fizetésért. Így esélyt kapnak, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba, és visszakapják, illetve támogatni tudják a gyerekeiket is.

A kabátgyár jelenleg tizenkilenc nőnek és egy férfinak ad munkát, teljes munkaidőben. Az elmúlt évben 4500 hálózsákkabátot gyártottak le, idén már 6500-at szeretnének.

A kabátok darabját az adományozók 100 dollárért vásárolhatják meg a rászorulók számára, akikhez aztán a cég juttatja el a holmit. A bevételeket egyelőre teljesen visszaforgatják a termelésbe, de elképzelhető, hogy a vállalkozás a jövőben nyereséget is termelhet, ugyanis sokan – például kempingezők, vadászok, horgászok – szeretnének a saját maguk számára is vásárolni ilyen kabátokat.

Sorstársaikanak varrnak kabátokat a hajléktalanok

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top