Aktuális

21 éves nő akart az Iszlám Államhoz csatlakozni – elfogták

Őrizetbe vettek Londonban egy fiatal nőt, aki a hatóságok gyanúja szerint Törökországon át Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű szélsőséges dzsihadista csoporthoz.

A 21 éves, londoni illetőségű Jamila Henryt a török rendőrség tartóztatta fel egy ankarai buszpályaudvaron. Kiderült, hogy a brit nő ikertestvére útlevelével utazott, és a török hatóságok szerint Szíriába tartott.

Törökország visszatoloncolta Jamila Henryt Nagy-Britanniába, és a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának nyomozói a londoni Luton repülőterén őrizetbe vették. A Scotland Yard egyelőre csak annyit közölt, hogy a fiatal nőt terrorcselekmények előkészítésével gyanúsítják.

A brit és a török hatóságok különösen azóta követik szoros figyelemmel a Nagy-Britanniából Törökországba kíséret nélkül utazó fiatalokat, hogy a múlt hónapban három brit tizenéves lány, a 15 éves Shamima Begum, a szintén 15 éves Amira Abase és a 16 esztendős Kadiza Sultana Törökországon keresztül átjutott Szíriába, és a hatósági gyanú szerint ott csatlakoztak az Iszlám Államhoz. A minap három brit tizenéves fiút toloncoltak vissza Törökországból Nagy-Britanniába, szintén azzal a gyanúval, hogy Szíriában csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top