Aktuális

Vasárnapi zárva tartás: aratnak a webshopok

Már érezhető a neten a húsvét előtti vásárlási roham.

Az üzletek vasárnapi zárva tartása az online üzletekre tereli a húsvéti játékvásárlókat. Mint a játékkereskedő és importőr Formatex Kft. felméréséből kiderül, a válaszadók többsége, 64 százaléka webshopon keresztül fogja intézni a vásárlást. Közel negyedük szombaton, 20 százalékuk hétköznap napközben, közel 14 százalékuk pedig hét közben, a meghosszabbított nyitva tartás alatt tervezi a vásárlást. Az értékesítés felfutása a húsvét előtti utolsó hétre várható, ráadásul az éves forgalomnak akár 16-20 százalékát is jelentheti.

A többség (42 százalék) táblás játékokat vásárolna legszívesebben húsvétra, építőjátékot a válaszadók 38 százaléka venne, ügyességi és sportjátékot 33,54 százalék, babás-állatos szerepjátékra pedig közel 20 százalék költene. A távirányítós játékok, mobiltelefonok, táblagépek a szülők 15-16 százalékának körében népszerű húsvéti ajándékok.

Egy-egy gyereknek a válaszadók közel 44 százaléka 2 és 5 ezer forint közötti értékben vásárol játékot, negyede 5000–7500 forint között költ, 16 százalék pedig úgy gondolja, inkább 1000–2000 forintot költ gyerekenként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top