Aktuális

Nem veszik fel a telefont az alapítványnál

94 milliót kapott 3 év alatt az 1 százalékokból az Országos Állatmentő Alapítvány. Menhelyet nem hoztak létre.

Az Országos Állatmentő Alapítvány nem hozott létre menhelyet, adományokat egy állateledel-hálózattól ingyen szerzett. Az állatmentő alapítvány vezetője két másik – szintén 1 százalékot gyűjtő – szervezetben is benne van: egy gyerekmentőben és egy daganatos gyerekek gyógyítását támogató alapítványban. Mindkettő ellen nyomoz a NAV hűtlen kezelés gyanúja miatt – írja a HVG.

Közel 47 millió forintot kapott tavaly a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásaiból az Országos Állatmentő Alapítvány. Pedig a szervezet csak 2012-ben került be a civil kedvezményezettek közé, de azóta évről évre ugrásszerű növekedést produkál: az első évben összekalapozott 13 milliót megtriplázva, 2013-ban már 35 milliót gyűjtöttek, tavaly pedig már több mint 13 ezer adózó 1 százalékából jött össze ez az 50 millióhoz közelítő összeg.

A HVG több jelentős, állatvédelemmel foglalkozó szervezetet és személyt is megkeresett, de soha egyikük sem találkozott még az Országos Állatmentő Alapítvány nevével – ha mentésről van szóírják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top