Aktuális

Nem használható a 4-es metró hétvégén

Hatósági tesztek miatt a hétvégén pótlóbuszok járnak a 4-es metró teljes vonalán. A második szakaszához érkezett az úgynevezett járműkísérői beavatkozás nélküli teszt időszaka.

A március 28–29-i hétvégén a 4-es metró teljes vonalán járműkísérő nélkül fognak futni a szerelvények – írja a Magyar Nemzet. A vonalnak azt kell bizonyítania, hogy éles helyzetben is biztonságosan és kiszámíthatóan működik a rendszer emberi beavatkozás nélkül. Ha az eljárások során nem tapasztalnak rendellenességet a szakemberek, akkor várhatóan április közepén indul a kéthetes, utasforgalomban zajló próbaüzem.

A 4-es metró helyett a BKK pótlóbuszokat állít forgalomba, amelyek Újbuda-központot, a Fővám teret és a Kálvin teret nem érintik majd, ezek a megállóhelyek a 47-es és a 49-es villamossal közelíthetők meg, amelyek kétszer gyakrabban járnak, 3-4 percenként követik majd egymást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top