Aktuális

Az ország kedvenc tanára: “Tanító néni, nélküled nem élet az élet!”

Gotsák Andrea a XIII. kerületi Tomori Pál Általános Iskolában tanít. Tőle bizalomkártyát kapnak a gyerekek, és a szülőknek mindig elküldi a legaranyosabb beszólásokat. Most bemutatjuk azokat a pedagógusokat, akikről a legaranyosabb történeteket írtátok, és akiket a legtöbben jelöltetek.
Ne felejtsétek el, hogy keressük az ország kedvenc általános iskolai tanárát. Jelölni már nem lehet, de kövessétek a jelöltekről szóló cikkeinket. A bemutatásuk után végül majd ti szavazhatjátok meg, ki legyen az ország kedvenc általános iskolai tanára!
 

“A mi Andi nénink (Csepelről ingázva nap mint nap) ennek a kollektívának a kivonata, eszenciája. Tanít, buzdít, szervez, nevettet, elgondolkoztat, megfedd, magyaráz, rábíz, leszid, megmond, kér, kacsint, rendez, táboroztat, kötöget, játszik, nevel, jótékonykodik” – írták nekünk a budapesti Tomori Pál Általános Iskola 3. a. osztályos tanulóinak szülei.

“A harmadik osztályban bevezette a bizalomkártyát. Ezt a kis méretű, névre szóló laminált lapot mindenki megkapta az osztályban, amelyre nagyon büszkék a gyerekek és nagyon vigyáznak is arra, hogy megőrizzék ezt a bizalmat, amit Andi néni (és a tanítótársa, Szilvi néni) nekik szavazott. Csak egy példa: ha a szünetben bárki a gyerekek közül szeretne lemenni az udvarra, csak szólnia kell a tanár néninek, és már mehet is, ha van kártyája. Nagyon fontos azonban, hogy a megbeszélt időben visszaérjen a helyére – ezzel is bizonyítva, hogy meg lehet benne bízni” – áll a levélben.

Gotsák Andrea
Gotsák Andrea

És hogy  a szülők se maradjanak ki semmi jóból, Andi néni rendszeresen megosztja velük azokat a szívhez szóló, vicces és tanulságos történeteket, melyek az osztályban megesnek. Ezek közül megosztunk veletek hármat.

2012. november 13.

Megkérdeztem ma a gyerekeimet, hogy MI A BARÁTSÁG? Mit tesz az ember legjobb barátja?
Szerintem tanulhatunk a 7 éves, elsős gyerekektől!

  • A barátom MEGVÉD.
  • SEGÍT, ha valamit nem tudok megcsinálni.
  • MEGVIGASZTAL, ha szomorú vagyok.
  • Ha elvesztem valamimet, segít megkeresni.
  • Ha beteg vagyok, MEGLÁTOGAT, és FŐZ nekem teát meg kakaót!
  • Ha senki sem akar velem játszani, a barátom akkor is fog!
  • Ha nem vesznek be a fociba a többiek, akkor játszik velem külön!
  • Kölcsönadja a hegyezőjét.
  • És nem utolsósorban, ha kisebb vagyok, mint a barátom, és nem érem fel a táblát, és én vagyok a hetes, akkor ő segít nekem azt is lemosni!

2012. december 13.

Végre eljutottam fodrászhoz. Igazán rám fért ez a művelet. Ilyenkor a gyerekek MINDIG észreveszik a változást. (Ugye figyeltek, FÉRFIAK!!!) Amikor beértem, épp fogászati szűrésen voltak, tehát nem a teremben vártak, hanem szépen “csorogtak” befelé! “De szép vagy!” “Megváltoztál!” “Új fülbevalód van?”, és a legédesebb: Dorka rohan befelé… “de jó, levágattad a fogadat?!?!”

2015. január 20.

“Szerintetek milyen érzés erre a mondatra beérni a munkahelyedre? »Nélküled nem élet az élet! Egy rémálom volt, hogy nem voltál itt egész délelőtt!«”

Az eddigi jelöltek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top