Aktuális

Ők a legbefolyásosabb magyar nők

Rubint Réka és Stahl Judit, sőt Geréb Ágnes neve is fölkerült a listára. A Nők Lapja Magazin főszerkesztője és lapigazgatója, Vékási Andrea a harmadik legbefolyásosabb nő a médiakategóriában.

A legbefolyásosabb nőket rangsorolja áprilisi számában a Forbes magazin négy különböző kategóriában.

1. kategória: üzleti szféra

Az üzleti szféra legbefolyásosabb asszonya, az OTP korábbi marketing és értékesítési ügyvezetője, Balogh Gabriella üzleti karrierje mellett kétgyermekes édesanya. Őt Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon kormányzati kapcsolatok- és kommunikációs igazgatója, és Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője követik a rangsorban.

A toplistán kapott helyet a tévéműsorára gasztrobirodalmat alapító Stahl Judit, valamint a férjével közös üzleti vállalkozást építő Rubint Réka is, akinek befolyását mi sem mutatja jobban, mint hogy 666 ezer követőjével a legszélesebb személyes Facebook-közösséget irányítja Magyarországon. Stahl és Rubint a legbefolyásosabb celebek listáján is szerepelt a magazin tavaly júliusi számában.

2. kategória: közélet
 
Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége a legbefolyásosabb nő a közélet szereplői között. Őt a frissen kinevezett amerikai nagykövet, Szemerkényi Réka követi, a harmadik helyen a médiahatóság elnöke, Karas Mónika áll. A közéleti kategória legbefolyásosabb nők listáján helyet kapott Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai úttörője is.

Ők a legbefolyásosabb magyar nők

3. kategória: média

Az RTL frissen kinevezett kereskedelmi igazgatója, Vidus Gabriella a magyar média legbefolyásosabbja a hölgyek közül, aki egyben a legfiatalabb kategóriagyőztes, hiszen idén 39 éves. Őt követi a Ringier Axel Springer operatív igazgatója, Király Mária, a harmadik helyezett pedig Vékási Andrea lett, aki egy személyben főszerkesztője és lapigazgatója a piacvezető női hetilapnak, a Nők Lapjának. Helyet kapott a listán a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien és Erős Antónia, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője is.

4. kategória: kultúra

A kultúra kategória legbefolyásosabb nője a színész-rendező, Eszenyi Enikő 2009 óta vezeti a Vígszínházat. Őt Havas Ágnes, a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója és Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora követik. A rangsorban megtalálható Törőcsik Mari, a nemzet színésze és Pataki Ági filmproducer is.

Forrás: Forbes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top