Aktuális

Az ország kedvenc tanára: Attila bácsi mindig feldobja a földrajzórák hangulatát

Ha kell, keringőzik, fordított napot tart, és az osztálykirándulásokon is észrevétlenül, játszva tanítja diákjait. Attila bácsi mindent megtesz azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és szeressenek iskolába járni. Nem csoda hát, hogy Virág Attilát a tanítványai jelölték az ország kedvenc tanára címre.
Ne felejtsétek el, hogy keressük az ország kedvenc általános iskolai tanárát. Jelölni már nem lehet, de kövessétek a jelöltekről szóló cikkeinket. A bemutatásuk után végül majd ti szavazhatjátok meg, ki legyen az ország kedvenc általános iskolai tanára!

Virág Attila a Ménteleki Általános Iskolában tanít földrajzot és természetismeretet. Diákjai valósággal istenítik, beszámolóik szerint Attila bácsi rengeteg nevetést csempészik a szürke hétköznapokba:

Az egyik kedvenc történetünk, amikor tanár úr fordított órát tartott. Annyiból állt az óra, hogy Attila bácsi előszedte a farsangi jelmezének néhány részét, mint például a fekete hosszú parókát. Beült közénk ő is mint egy diák, és egész órán úgy viselkedett, ahogy mi szoktunk. Leveleket küldözgetett a pad alatt, beszólogatott, és egyfolytában félbeszakította a »tanárt«. 🙂 

Amikor az iskola retrodiszkót szervezett a diákoknak, Attila bácsi titokban készült egy meglepetés táncszámmal. Az egyik tanárnő segített neki, és együtt megtanulták a koreográfiát, majd nagyon meglepve ezzel minden diákot, de felhőtlen sikert aratva előadták azt nekünk. 

Virág Attila
Virág Attila

A legárulkodóbb azonban a következő levél, amit az iskola nyolcadikosaitól kaptuk:

“Amikor elsőnek elolvastuk a felhívást erre a »pályázatra«, rögtön a földrajztanárunk, Attila bácsi jutott eszünkbe. Rengeteget gondolkoztunk azon, hogy vajon melyik történetet kellene leírni ebbe a fogalmazásba, melyik az, amelyik legjobban meg tudná indokolni egy ismeretlen személy számára, hogy miért is őt tartjuk a kedvenc tanárunknak.

Eszünkbe jutottak olyan történetek, mint például amikor elkísért minket az osztálykirándulásunkra, és öt napot velünk töltött. Vagy amikor a farsangon beállt keringőzni, mert nem volt elég fiú jelentkező. Vagy hogy minden tanóra jó hangulatban telik el, mert mindig van valamilyen vicces megjegyzése. Nagyon érthetően magyarázza el az anyagot, és még aki nem is szereti a földrajzot, az is megérti, hogy miről van szó. Nem hisszük, hogy fel lehetne sorolni mindegyik történetünket, ami a kedvenc tanárunkká tette Attila bácsit.

Nem tudjuk, hogy ennyi elég-e ahhoz, hogy ő legyen az ország kedvenc tanára. Mindenesetre a miénk biztosan ő! Köszönünk mindent, Tanár Úr!

Üdvözlettel:

A Ménteleki Általános Iskola 8. Osztálya”

Megnézem
Összes kép (1)

Az eddigi jelöltek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top