Aktuális

Az ország kedvenc tanára: Edit néni Maradj talpon!-t játszik matekórán a gyerekekkel

Zelenák Edit kisugárzása olyan, akár egy jóságos angyalé. Mindig csupa mosoly, és láthatóan folyamatosan azon dolgozik, hogy tanítványai gazdag és szép gyermekkorra emlékezhessenek majd vissza. Ő a tizedik jelöltünk az ország kedvenc tanára címre.
Ne felejtsétek el, hogy keressük az ország kedvenc általános iskolai tanárát. Jelölni már nem lehet, de kövessétek a jelöltekről szóló cikkeinket. A bemutatásuk után végül majd ti szavazhatjátok meg, ki legyen az ország kedvenc általános iskolai tanára!
 

Zelenák Edit a nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolában tanít. Őt egy tanítványa édesanyja ajánlotta figyelmünkbe.

“Kedves kis emlék, amit soha nem fogok elfelejteni: karácsony előtt utolsó tanítási napon reggel, mire megérkeztek  a gyerekek az iskolába, mindenkinek a padján saját kezével sütött, névre szóló mézeskalács szív várta a gyerekeket” – írta az anyuka. De ez csak egy történet a sok közül. Az édesanya felsorolt még jó pár indokot, melyek miatt úgy gondolja, Edit nénit illeti az ország kedvenc tanára cím:

Miért Ő?

  • mert erre született!
  • mert mindene a gyerekek, szabad idejében is újabbnál újabb ötleteket keres, készít, fénymásol, hogy minél többet adhasson a gyerekeknek,
  • mert nagyon fontos neki, hogy továbbadhasson minden olyan fontos dolgot is, amit nem tanítanak,
    pl. minden ünnepre külön készül. Már napokkal az ünnep előtt mindent megtanít, elmesél, kreatív dolgokat készít a gyerekekkel. Fontos a nőnap, a húsvét, külön készül rá a fiúkkal. Anyák napjára készül a gyerekekkel kis műsorral az anyukáknak, nagymamáknak, május 1-jén májusfát állít a gyerekekkel, nyári szünetben örömmel szervez tábort a gyerekeknek és feláldozva szabad idejét a gyerekekkel van éjjel-nappal, és ott is olyan programokat szervez, amit mi, szülők nem tudunk megadni. Márton-napi libaságokat készít a gyerekekkel, karácsonyi műsort szervez a szülőknek, farsangon beöltözik, és az osztályon belül ki mit tudot rendez.
  • mert sok olyan programot szervez a gyerekeknek, amivel még többet nyújthat nekik, gyakran elviszi őket múzeumba, erdei iskolába, madárgyűrűzésre, bábszínházba, botanikus kertbe, állatmenhelyre, falumúzeumba. Budapestre szervez kirándulást, és annyira bízik a kis tanítványaiban, hogy el mer indulni velük vonattal.
  • mert osztályon belül rendez szavaló versenyt, Maradj Talpon! játékot játszik matematikaórán a gyerekekkel,
  • mert a szülőkkel kedves, megértő, mindenben lehet rá számítani,
  • mert minden porcikájával a szeretetet, megértést, odafigyelést, törődést, óvást sugározza a gyerekek felé,
  • mert pár bekezdésben alig lehet leírni azt a sok-sok jót, amit ő ad a gyerekeknek és a szülőknek
  • mert minden gyereknek és szülőnek ilyen tanár nénit kívánok!
Megnézem
Összes kép (1)

Korábbi jelöltjeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top