Aktuális

Diákhitel-tartozás: lecsaphat a NAV

Egyre gyakoribb, hogy állami cégek részére végez behajtást a NAV. A hivatal tavaly mintegy négyszázezer eljárást kezdett meg más szervezetek kérésére, és közel hatmilliárdnyi elmaradást szedett be.

Akár diákhitel-tartozás esetén is intézkedhetnek az adóhivatal végrehajtói – írja a napigazdasag.hu. Mint kiderült: a NAV 2013-ban és 2014-ben is egy-egymilliárdot szedett be, és továbbított a Diákhitel Központ részére. Igaz, hogy az érintettek többsége pályakezdő fiatal, és nem rendelkezik értékes vagyontárgyakkal. Ám az eljárás itt is a szokásos módon zajlik: a NAV inkasszót alkalmazhat, munkabérletiltásról határozhat, adott esetben ingóságokat és ingatlant vonhat el.

Tavaly nagyjából négyszázezer végrehajtást indított el a hatóság a különféle állami és közszervezetek kérése nyomán. Az eljárás egyaránt érinthet cégeket és magánszemélyeket, többek között be nem fizetett közúti bírság, hulladékgazdálkodási díj, kamarai hozzájárulás esetén jelentkezhet a NAV. Az adóhivatal 2014-ben összesen majdnem hatmilliárd forintot szedett be más szervezetek részére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top