Aktuális

Óvodai beiratkozás: a jegyző is elrendelheti

Egy új miniszteri rendelet szerint a jegyző is elrendelheti az óvodai beiratkozást, ha a szülő nem tesz eleget beíratási kötelességének.

A rendelet alapján a jegyző az óvodakötelesekről vezetett nyilvántartást március elsejéig megküldi a kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjének – írja a hir24.hu. A szülő – a családi napköziben vagy a bölcsődében ellátásban részesülő gyermek kivételével – köteles beíratni gyermekét a települési önkormányzat vagy a fenntartó által közzétett közleményben meghatározott időpontban.

A jegyző felmentést is adhat a gyermek ötödik életévének betöltéséig az óvodai nevelésben való részvétel alól, amennyiben ezt a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja. Ehhez azonban szükség van az óvodavezető és a védőnő egyetértésére is. A felmentést április 30-ig lehet kérni. A szülő elektronikus értesítést kérhet arról, hogy gyermeke felvételt nyert-e az óvodába. Ehhez a beiratkozás napján meg kell adnia az elérhetőségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top