Aktuális

Neked munka, nekik valóra vált álom

Előfordult már, hogy úgy indultál el otthonról, hogy nyűgnek érezted a munkádat, és a hátad közepére sem kívántad az egészet? Nem is egyszer, igaz? Pedig vannak, akik bármit megadnának azért, hogy a helyedben lehessenek.

Fogyatékkal élő emberek álma teljesült szerdán a Salva Vita Alapítvány jóvoltából. Az egynapos program célja az volt, hogy a munkáltatókat és a fogyatékkal élőket közelebb hozzák egymáshoz. Összesen 16 testi vagy szellemi fogyatékkal élő embernek tették lehetővé, hogy egy napig azt a munkát végezzék, amiről régóta álmodnak. Volt, aki állatgondozóként próbálhatta ki magát, más agykutatóként, illetve bűnügyi laborban szakértőként dolgozhatott egy napig.

A program óriási sikert aratott, rengetegen jelentkeztek rá, ezért a Salva Vita Alapítvány célja, hogy újabb munkahelyekkel kössenek megállapodást. Azt szeretnék elérni, hogy ha csak egy napig is, de minél több fogyatékkal élő részt vehessen az Álommunka programban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top