Aktuális

Nincs elég tornaterem

A mindennapos testnevelés kiterjesztése rávilágított: nincs elég iskolai tornaterem az országban. Ráadásul a meglévők között is sok a rossz állapotú és a korszerűtlen.

Új tornatermek építésére és a meglévők korszerűsítésére van szükség – írja az mno.hu. A legjobban ellátottak az általános iskolák, a legkevésbé felszereltek pedig a fejlesztő nevelést nyújtó intézmények. Reménykedésre adhat okot, hogy a napi mozgást elősegítő fejlesztési programokra 18 milliárd forintot különítettek el a tavalyi és az idei költségvetésből. Ezt a pénzt többek között tornatermek és tanuszodák építésére fogják fordítani.

A mostani tanévben kilenc évfolyamot, összesen egymillió-százhetvenháromezer gyermeket érint a 2012-ben bevezetett mindennapos testnevelés, és a felmenő rendszerű bevezetés miatt minden tanévben egyre több gyereket kell kiszolgálni. A rendelkezés nem volt eredménytelen: míg 2009-ben csak a tanulók öt százaléka sportolt rendszeresen a tornaórán kívül, 2013-ban már 15 százalék volt ez az arány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top